Linkuri accesibilitate

La București este lansată oficial președinția României la Consiliul UE


La București se lansează oficial joi, președinția de șase luni a României la Consiliul Uniunii Europene. Sunt așteptați președintele Consiliului European, Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene și Antonio Tajani, președintele Parlamentului European. Începutul președinției române va fi marcat de discursurile celor trei demnitari europeni și al premierului Viorica Dăncilă. Președintele României, Klaus Iohannis, nu este programat să vorbească joi seara. Vineri, însă, se va întâlni la Palatul Cotroceni cu Jean-Claude Juncker, după care cei doi vor da o conferință de presă comună. Juncker se va întâlni vineri și cu premierul Dăncilă.

Președinția de șase luni a României va fi marcată de Brexit, ieșirea Marii Britanii din UE pe 29 martie și de alegerile din mai pentru Parlamentul European. România va gestiona și punerea în aplicare a acordului greco-macedonean privind numele oficial al fostei republici iugoslave.

Marți, Comisia Europeană a confirmat informația că a fost dată în judecată, la Curtea europeană de justiție de liderul Partidului Social Democrat de guvernare, Liviu Dragnea, din cauza raportului OLAF care stă la baza noului dosar penal Tel Drum, în care este acuzat de „constituirea unui grup infracțional”.

XS
SM
MD
LG