Linkuri accesibilitate

Oficialitățile UE și-au exprimat la București convingerea că România va îndeplini cu succes misiunea de președintă a Consiliului European


Joi seară la București în Piața Victoriei

Oficialitățile UE și-au exprimat convingerea că România va îndeplini cu succes misiunea de președintă a Consiliului European în prima jumătate a anului curent. Într-un discurs rostit la Ateneu, la București, unde a avut loc un concert festiv, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a lăudat talentul gazdelor și s-a arătat optimist în ce privește președinția românească a UE: „Sunt convins că în aceste șase luni ale președinției române veți interpreta o adevărată Rapsodie Română”.

România: între agenda națională și cea europeană
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:04 0:00

La rândul lor, guvernanții români au promis că disputele politice interne nu vor obstrucționa președinția românească a UE. În discursuri rostite joi seară la București, în prezența oficialilor de la Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă și vicespicherul parlamentar Florin Iordache au spus că România își înțelege foarte bine rolul asumat pentru prima jumătate a anului curent și va face eforturi pentru a „genera consens” la nivel european. Remarcile au venit după ce președintele CE, Jean Claude Juncker, aflat și el aseară la București, își exprimase într-un interviu de presă dubii despre capacitatea guvernanților români de a-și îndeplini misiunea la șefia rotativă a UE.

XS
SM
MD
LG