Linkuri accesibilitate

CEC a republicat declarațiile de avere ale concurenților electorali, dar mai multe informații despre bani și bunuri au fost obliterate


Comisia Electorală Centrală a republicat declarațiile de venit și avere ale candidaților la alegerile parlamentare din 24 februarie, dar presa moldoveană a remarcat că mai multe informații din declarațiile originale au fost obliterate.

Declarațiile originale ale mai multor lideri politici au fost publicate pe 8 ianuarie, dar CEC le-a retras la scurt timp, explicând că așteaptă să colecteze declarațiile tuturor candidaților și să estompeze datele cu caracter personal.

Portalul Mold-street.com relatează că în multe declarații au fost obliterate însă și informațiile despre bunuri de preț și numerarul deținut de candidați. În declarația lui Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat de guvernământ, au fost ascunse, de exemplu, informații despre colecțiile sale de carte de anticariat, estimate de colecționar la 11 milioane de lei, și despre pianul liderului PD de 131 de mii de euro.

XS
SM
MD
LG