Linkuri accesibilitate

Parlamentul britanic va examina o moțiune de cenzură împotriva guvernului, la o zi după respingerea acordului cu privire la Brexit


Premierul Theresa May în timpul dezbaterilor din Parlamment, 15 ianuarie 2019
Premierul Theresa May în timpul dezbaterilor din Parlamment, 15 ianuarie 2019

Guvernul britanic se va confrunta, miercuri seara, cu un vot de neîncredere, la o zi după ce Parlamentul a respins acordul negociat de premierul Theresa May cu privire la ieșirea țării din Uniunea Europeană. Moțiunea de cenzură a fost introdusă de opoziția laburistă. În decembrie anul trecut, guvernul de la Londra a supraviețuit, la limită, unui vot de neîncredere în legătură cu acordul cu privire la Brexit.

Camera inferioară a Parlamentului britanic a respins, marți seara, cu o majoritate covârșitoare, acordul încheiat de șefa guvernului Theresa May cu Bruxelles-ul, care descrie condițiile ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, ce ar urma să se producă pe 29 martie.

La scurt timp după vot, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker a declarat, într-un comunicat de presă, că Bruxelles-ul nu va negocia un alt acord cu Marea Britanie. Juncker a spus că restul celor 27 de țări membre ar trebui să accelereze pregătirile în vederea unui Brexit „dur”, fără acord.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG