Linkuri accesibilitate

Un tribunal de la Moscova a extins mandatele de arestare pentru 20 din cei 24 de marinari ucraineni


Marinari ucraineni în sala de judecată la Moscova

Un tribunal de la Moscova a extins mandatele de arestare pentru 20 din cei 24 de marinari ucraineni, capturați de Rusia în largul peninsulei Crimeea, în noiembrie anul trecut. Marinarii ucraineni vor rămâne în arest preventiv până pe 24 aprilie.

Ședințele Judecătoriei Lefortovo de la Moscova au loc cu ușile închise, la cererea Serviciului Federal de Securitate (FSB). Marinarii au fost împărțiți în șase grupuri, câte patru într-un dosar, deciziile se pronunță pentru fiecare dosar în mod separat.

Instanța urmează să examineze în curând și cazul ultimilor patru marinari ucraineni. Ei sunt acuzați de încălcarea frontierei de stat a Rusiei.

Flota rusească a capturat marinarii și trei vase militare ucrainene, în timp ce acestea se îndreptau către Strâmtoarea Kerci pentru a ajunge într-un port ucrainean din Marea Azov. Moscova i-a acuzat de încălcare a apelor teritoriale rusești, dar Kievul respinge acuzația, spunând că incidentul din 24 noiembrie 2018 este o nouă dovadă a agresiunii rusești împotriva Ucrainei. Rusia a respins cererile internaționale de a elibera pe marinarii ucraineni și navele.

XS
SM
MD
LG