Linkuri accesibilitate

Ambasadorul Daniel Ioniță a discutat despre aprofundarea dialogului cu Chișinăul, în contextul președinției române a Consiliului UE


Daniel Ioniță
Daniel Ioniță

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, s-a întâlnit cu ministrul finanțelor, Ion Chicu, pentru a discuta despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale, în contextul președinției României la Consiliul Uniunii Europene, transmite Radio Chișinău.

Cei doi au trecut în revistă proiectele de succes din R. Moldova, finanțate de România. Este vorba despre reparația grădinițelor, renovarea Sălii cu Orgă, Muzeului de Artă și a Teatrului Hașdeu de la Cahul, donarea autobuzelor școlare, se spune într-un comunicat de presă al ministerului de finanțe de la Chișinău.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre fluidizarea traficului la punctele de trecere a frontierei și au subliniat importanţa valorificării potenţialului de creștere a volumului exportului în Uniunea Europeană.

Ambasadorul Daniel Ioniţă a spus că statul român cunoaşte în profunzime dificultăţile şi priorităţile Republicii Moldova şi a asigurat că România va susţine în continuare fără rezerve parcursul european al Republicii Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG