Linkuri accesibilitate

Comitetul de Investigații al Rusiei susține că explozia de la blocul din Magnitogorsk a fost provocată de o pierdere de gaze


Blocul din Magnitogorsk unde a avut loc explozia
Blocul din Magnitogorsk unde a avut loc explozia

Comitetul de Investigații al Rusiei susține că explozia din 31 decembrie de la blocul din localitatea Magnitogorsk a fost provocată de o pierdere de gaze, după ce gruparea Statul Islamic și-a asumat responsabilitatea pentru explozie. 39 de oameni au murit în incident.

Inițial, la 1 ianuarie, autoritățile ruse anunțaseră ca vor investiga „toate posibilele” cauze ale expoziției şi spuseseră că nu au fost găsite urme ale vreunei bombe. Două publicații rusești relatau, la data incidentului, citind surse nenumite, că s-ar fi găsit urme de explozibil în dărâmăturile blocului și relatau, fără ca informațiile să poată fi verificate, că la 1 ianuarie un camion ar fi luat foc la 3 km distanță de blocul prăbușit, omorând alți trei oameni. În ultimii 25 de ani, mai multe explozii ale unor blocuri din Rusia au fost considerate acte teroriste și s-a dat vina pe militanți din Caucazul de Nord.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG