Linkuri accesibilitate

CE reamintește că „este esențial pentru România să revină pe drumul luptei anti-corupție”


Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker

„Stabilitatea raporturilor juridice, inclusiv respectul pentru sentințele definitive, este o componentă esențială a statului de drept”, se arată într-o declarație a Comisiei Europene, citată de G4Media.ro, în legătură cu anunțul privind o ordonanță de urgență în România, care ar introduce recursul în anulare pentru toți cei judecați de completele de cinci judecători ai Înaltei Curți, în perioada 2014 – 2018.

Potrivit sursei citate, Comisia Europeană amintește că președintele Comisiei, Jean Claude Juncker, s-a exprimat foarte clar pe tema unei eventuale măsuri de amnistie în timpul recentei vizite la București. „Așa cum Comisia a spus în mod repetat, este esențial pentru România să revină pe drumul luptei anti-corupție, să asigure o justiție independentă și să evite orice alți pași înapoi”, se mai arată în comunicat.

Aflat la Aachen, la ceremonia de semnare a acordului franco-german, președintele României, Klaus Johannis, a spus la rândul său ca acest demers este „neconstituțional” și că în Uniunea Europeana „e o îngrijorare generală pentru soarta statului de drept în România. Doar PSD dorește ceva special pentru propriii politicieni cu probleme penale. E o mare problemă pe care o avem și sper să se rezolve”.

XS
SM
MD
LG