Linkuri accesibilitate

UE solicită măsuri din partea rețelelor de socializare pentru a împiedica acțiuni de dezinformare cu ocazia alegerilor europene


Comisarul european pentru securitatea UE, Julian King la conferința sa de presă de astăzi la Bruxelles

Uniunea Europeana a cerut giganților rețelelor de socializare să își intensifice lupta împotriva dezinformărilor în preajma alegerilor pentru Parlamentul European din aceasta primăvara. Apelul apare înr-un raport dat publicității astazi și se exprimă îngrijorări că, terțe părți, precum Rusia, ar putea să încerce să influențeze rezultatul alegerilor, sprijinind candidații populiști si partidele eurosceptice.

„Trebuie să acționam mai repede si mai departe, înainte de alegerile din luna mai, a spus într-un comunicat Julian King, comisarul european răspunzator de problemele de securitate. In septembrie anul trecut, Facebook, Google, Mozilla si Twitter au cazut de acord cu Uniunea Europeana asupra unui cod de conduita pentru a acționa împotriva știrilor false, a conturilor false și a-i ajuta pe oameni să ia decizii electorale informate. Facebook a anunțat luni că în luna martie va lansa noi instrumente care sa împiedice influența „străină” în alegerile europene si să facă mai transparentă publicitatea electorală.

XS
SM
MD
LG