Linkuri accesibilitate

Peste 4200 de plângeri împotriva jandarmilor, acuzați de violențele din 10 august, transmise oficialităților UE și NATO aflate la București


La protestele de la 10 august 2018 la București după intervenția în forță a jandarmilor
La protestele de la 10 august 2018 la București după intervenția în forță a jandarmilor

Mișcarea civică Declic din Romania anunță, într-un comunicat, citat de site-ul G4media, că peste 4200 de plângeri împotriva jandarmilor, acuzați de violențele din 10 august, au fost transmise pe adresele de mail ale celor mai importanți lideri ai UE, NATO și ONU prezenți în acest zile la Bucureși. Secretarul-general al NATO, Jens Stoltenberg, și înaltul reprezentant al UE, Federica Mogherini, se află joi la București, iar săptămâna viitoare va avea loc la Palatul Parlamentului consiliul Miniștrilor de justiție din țările UE.

Miercuri seara, viceprimarul Bucureștiului, Aurelian Bădulescu, a declarat că a minţit la Parchet atunci când a fost chemat şi audiat în ancheta privind violenţele de la protestul de pe 10 august, informeaza agentia Mediafax, și că se pune la dispozitia parchetului, unde va lamuri si de ce a fost „nevoit” sa mintă. Potrivit Mediafax, care citeaza surse din PSD, membrii Comitetului Executiv al PSD Bucureşti au decis, miercuri seară, retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, acesta urmând să rămână consilier general şi membru PSD. PSD i-ar fi retras sprijinul politic pentru că i-a criticat pe liderul partidului, Liviu Dragnea si pe secretarul general Codrin Ștefanescu.

XS
SM
MD
LG