Linkuri accesibilitate

Crește numărul țărilor europene care l-au recunoscut pe Juan Guaido președinte interimar al Venezuelei


Nicolas Maduro (stânga) și Juan Guaido (dreapta)
Nicolas Maduro (stânga) și Juan Guaido (dreapta)

Crește numărul țărilor europene care l-au recunoscut pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, drept președinte interimar al țării. Până acum, 12 state au făcut declarații oficiale.

Spania, Germania, Franța și Marea Britanie au urmat, astăzi, exemplul recent al Statelor Unite, punându-și în aplicare un avertisment dat la sfârșitul lui ianuarie președintelui contestat Nicolas Maduro.

Au urmat Austria, Suedia, Olanda, Finlanda, Danemarca, Portugalia, Lituania și Letonia, care au anunțat că îl recunosc pe Guaido președinte interimar și garant al unor alegeri anticipate și până când în țară va fi restabilită democrația.

Președintele Nicolas Maduro, sprijinit de Rusia, Cuba, Turcia și China, spune că e de acord cu alegeri parlamentare anticipate, dar nu și prezidențiale.

Uniunea Europeană a anunțat că nu are o poziție consolidată față de recunoașterea liderului opoziției Juan Guaido drept președinte interimar al Venezuelei, printre cei care se opun fiind, bunăoară, Italia.

Moscova a anunțat astăzi că decizia țărilor europene de a-l recunoaște ca președinte interimar pe Guaido ar echivala cu amestecul în treburile interne ale Venezuelei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG