Linkuri accesibilitate

Ministrul moldovean al apărării a discutat cu reprezentantul SUA la NATO despre „parteneriatul strategic moldo-american”


Ministrul moldovean al apărării, Eugen Sturza, s-a întâlnit la Bruxelles cu ambasadoarea Statelor Unite la NATO, Kay Bailey Hutchison, cu care a discutat despre „parteneriatul strategic moldo-american şi perspectivele de colaborare pe segmentul militar”. Potrivit unui comunicat al ministerului apărării de la Chișinău, cei doi au discutat despre instruirea militarilor moldoveni în SUA, participarea contingentelor moldoveneşti şi americane la exerciţii multinaționale, despre programe şi proiecte de asistenţă logistică şi dotarea cu echipament şi unităţi de tehnică militară.

În cadrul vizitei oficiale la Bruxelles, Eugen Sturza a discutat și cu înalte oficialități ale NATO despre programele și inițiativele comune privind modernizarea şi reformarea Armatei Naţionale. La întâlnirea cu vicepreşedintele Comitetului Militar NATO, Steven M. Sherpo, ministrul Eugen Sturza a spus că toate aceste proiecte au contribuit semnificativ la dezvoltarea şi consolidarea sistemului naţional de apărare. El a mulţumit ţărilor aliate pentru expertiză şi asistenţă în ajustarea cadrului legal în domeniu, instruirea şi pregătirea trupelor în conformitate cu standardele internaţionale, se mai spune în comunicatul de presă al ministerului apărării de la Chișinău.

XS
SM
MD
LG