Linkuri accesibilitate

Asociații de magistrați din România cer discutarea nerespectării independenței justiției la reuniunea miniștrilor de justiție și interne UE


Ministrul român de justiție, Tudorel Toader
Ministrul român de justiție, Tudorel Toader

La Bucuresti are loc reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI). Printre temele de discuţie se numără terorismul, migraţia, Schengen, şi cooperarea judiciară în materie civilă şi comercială.

Asociația Forumul Judecătorilor, Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor și Asociația Inițiativa pentru Justiție le cer printr-o scrisoare deschisă miniștrilor de Justiție din UE, să ia în discuție modul în care autoritățile din România respectă independența justiției.

Cele trei asociații de magistrați arată că „rapoartele Comisiei Europene emise în cadrul MCV, avizele Comisiei de la Veneția și Rapoartele GRECO sunt nesocotite de reprezentanții Statului român”, informeaza site-ul G4 media. Presa de la București il citeaza pe ministrul roman al justitiei Tudorel Toader cu declarația ca ii va informa pe invitatii de la Consiliul JAI despre „abuzurile comise de Laura Codruta Kovesi în detrimentul cetățenilor, în detrimentul statului de drept, și că va trimite fiecărui ministru de justiție din UE decizia CCR privind demiterea acesteia din funcția de șefă a DNA.

Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecția pentru postul de procuror european realizată de un Comitet special de selecție, avind cele mai multe sanse pentru a ocupa aceasta importanta pozitie europeana.

XS
SM
MD
LG