Linkuri accesibilitate

Valeriu Ghilețchi spune că materialul privind deschiderea secțiilor de votare în circ.51 în biserici baptiste ar fi un fals


Valeriu Ghiletchi
Valeriu Ghiletchi

Candidatul independent de pe circumscripția nr. 51 (SUA, Canada) Valeriu Ghilețchi, cataloghează materialul privind amplasarea secțiilor de votare de pe această circumscripție în biserici baptiste drept un fals. Acesta susține că două din cele patru secții de votare deschise în incinta bisericilor sunt aceleași ca și la alegerile din 2014 și 2016.

Ghilețchi spune că cele patru secții de votare care vor fi deschise în incinta bisericilor au fost selectate pentru că oferă spații gratuite pentru desfășurarea alegerilor.

„În Portland, secția de votare va fi amplasată în oficiul unei companii de asigurări, spune Valeriu Ghilețchi, citat de TV8.

Totodată, candidatul mai precizează, într-un comunicat, faptul că a fost tradusă distorsionat abrevierea TBC, care ar însemna „To Be Confirmed” prin Trinity Baptist Church. Ghilețchi mai spune și că secția de votare din Sacramento nu este amplasată în centrul unei comunități baptiste: „În realitate, secția de votare este amplasată într-o clădire din preajma unui restaurant moldovenesc, iar în apropierea acesteia nu se află niciun centru creștin, informațiile prezentate de jurnaliști fiind practic inventate”, spune Ghilețchi.

XS
SM
MD
LG