Linkuri accesibilitate

Ambasadori SUA în mai multe țări europene participă la Varșovia la reuniunea Inițiativei celor Trei Mări


Ambasadorul Hans Klemm
Ambasadorul Hans Klemm

Ambasadorii Statelor Unite în mai multe țări europene participă în aceste zile la Varșovia la o reuniune regională a Inițiativei celor Trei Mări, proiectul regional lansat de Polonia și de Croația și al cărui cel mai recent summit a avut loc în România anul trecut, printre diplomații prezenți numărându-se și Hans Klemm, șeful misiunii diplomatice americane la București.

„Iniţiativa celor Trei Mări consolidează creşterea economică a Europei şi întărește infrastructura NATO din zonă. SUA sprijină această iniţiativă deoarece o Europă prosperă este un aliat şi mai puternic”, transmite Ambasada SUA din România, într-o postare pe Facebook, precizând că discuțiile de la Varșovia vizează domeniul digital şi cel al infrastructurii energetice şi de transport.

Inițiativa celor Trei Mări a fost lansată în 2015, în cadrul unei reuniuni prezidențiale în marja Adunării Generale a ONU de la New York și sub auspiciile Atlantic Council, fiind consolidată de-a lungul summit-urilor din 2016, 2017 și 2018, găzduite la Dubrovnik, Varșovia și București.

XS
SM
MD
LG