Linkuri accesibilitate

Angela Merkel a avertizat că o retragere pripită a SUA din Siria riscă să întărească influența Rusiei și Iranului în Orientul Mijlociu


Cancelara Angela Merkel vorbind la Conferința pentru Securitate de la München, 16 februarie, 2019
Cancelara Angela Merkel vorbind la Conferința pentru Securitate de la München, 16 februarie, 2019

Cancelara germană Angela Merkel a avertizat că o retragere pripită a Statelor Unite din Siria riscă să ducă la întărirea influenței Rusiei și Iranului în Orientul Mijlociu. Vorbind la Conferința pentru Securitate de la München, Merkel s-a întrebat dacă retragerea anunțată de Statele Unite a fost „o idee bună”. Merkel a mai pledat împotriva unei retrageri „premature” a forțelor americane din Afganistan, spunând că și misiunea NATO din acea țară depinde de angajamentul militar american.

Lidera Germaniei a mai cerut Chinei să se alăture procesului internațional de dezarmare. Luna aceasta, Statele Unite au spus că încep un proces de șase luni de ieșire din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare semnat cu Moscova în 1987, pe motiv că Rusia l-ar încălca. Dar Statele Unite mai sunt îngrijorate că, în vreme ce acel tratat restricționează armele din Europa, nu le limitează pe ale Chinei. Fără acest tratat, a spus astăzi Merkel, Europa va trebui să promoveze alte acorduri de dezarmare pentru a-și asigura securitatea. „Am fi bucuroși dacă asemenea convorbiri s-ar purta nu doar între Statele Unite, Europa și Rusia, dar și cu China”, a spus Merkel.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG