Linkuri accesibilitate

La München, președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu comisarul european pentru politica vecinătății Johannes Hahn


Comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, Johannes Hahn
Comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, Johannes Hahn

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, Johannes Hahn, în marginea Conferinței pentru Securitate de la München, spunându-i că „viitorul și perspectivele de dezvoltare ale Republicii Moldova depind în mod direct de rezultatul” alegerilor parlamentare de pe 24 februarie.

Dodon nu se numără printre vorbitorii conferinței internaționale anuale de la Munchen. Dar folosește platforma conferinței pentru consultări informale și promovarea unui „Pachet comprehensiv pentru Moldova” care ar garanta neutralitatea acesteia așa încât să nu adere vreodată la NATO. Potrivit unei postări a lui Dodon pe Facebook, el i-a mai spus lui Hahn că relațiile Moldovei cu Uniunea Europeană „nu trebuie să fie în detrimentul relațiilor bune cu Federația Rusă”.

Ceva mai devreme, Dodon s-a întâlnit la München cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pentru a-i spune că recentele critici ale guvernului de la Chișinău în adresa Rusiei „trebuie examinate prin prisma campaniei electorale și că după aceasta, situația se va schimba în bine”. Dodon care pledează pentru relații strânse cu Moscova, spre deosebire de guvernul condus de Partidul Democrat, speră că socialiștii vor câștiga alegerile parlamentare din 24 februarie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG