Linkuri accesibilitate

Vicepreședintele SUA i-a mulțumit lui Klaus Iohannis pentru decizia de a-l recunoaște pe Juan Guaido ca președinte interimar în Venezuela


Liderul opoziției din Venezuela Juan Guaido
Liderul opoziției din Venezuela Juan Guaido

Vicepreședintele american Mike Pence i-a mulțumit președintelui român Klaus Iohannis pentru decizia recentă României de a-l recunoaște pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, ca președinte interimar al țării latino-americane, se arată într-un comunicat al președinției citat de Agerpres.

Pence și Iohannis s-au întâlnit în marginea Conferinței de Securitate de la München. Președintele român a reiterat angajamentul consecvent al României pentru consolidarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite și pentru întărirea relației transatlantice, se mai spune în comunicat. În calitate de țară care deține președinția rotativă a Uniunii Europene, România a mediat convorbirile pentru adoptarea unei poziții comune a UE în privința evenimentelor din Venezuela, dar aceasta nu a fost posibilă din cauza opoziției Italiei.

Statele Unite au fost primele care l-au recunoscu președinte interimar pe Guaido, luna trecută, după ani de criză economică și politică acută în Venezuela, îndemnând și alte țări să procedeze la fel, dar s-au ciocnit în Consiliul de Securitate ONU de opoziția Rusiei, care îl sprijină pe președintele controversat Nicolas Maduro.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG