Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe ucrainean Pavlo Klimklin cere UE sute de milioane de euro în credite şi ajutoare


Pavlo Klimkin la Bruxelles, 18 februarie 2019

Ministrul de externe ucrainean Pavlo Klimklin.a cerut luni Uniunii Europene sute de milioane de euro în credite şi ajutor pentru infrastructură şi afaceri în regiunile sale din est şi sud pe careRusia încearcă să le „sufoce", susține el.

Miniştrii de externe ai UE au discutat luni despre criza din Ucraina și creşterea sprijinului european. În martie, în Ucraina au loc alegeri prezidenţiale. Rusia a anexat peninsula Crimeea în 2014 şi îi sprijină pe separatiştii pro-ruși din estul Ucrainei.

„Există o tentativă de a sufoca întreaga regiune ucraineană Donbas [...] Avem nevoie de infrastructură, totul se reduce la drumuri şi căi ferate. Şi trebuie să sprijinim oamenii, să-i ajutăm să lanseze noi afaceri mici şi mijlocii pentru că avem nevoie să restructurăm fundamental întregul model economic de acolo", a declarat Klimkin la Bruxelles.

Klimkin a acuzat Rusia că transformă regiunea separatistă Donbas într-o „mare maşină de spălat bani". El a mai spus că Kievul nu poate „sub nicio formă" să permită Rusiei să facă parte din misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) de monitorizare a alegerilor prezidențiale din martie.

XS
SM
MD
LG