Linkuri accesibilitate

A 15-ea săptămână a protestelor „vestelor galbene”


Protest impotriva antisemitismului, Paris, 19 februarie 2019

În Franța au continuat sâmbătă, pentru a 15-ea săptămână consecutiv, protestele „vestelor galbene” împotriva guvernului președintelui Emmanuel Macron.
Circa 11.600 de persoane au participat la proteste la nivel naţional, dintre care 4.000 în capitală, a declarat Ministerul de Interne francez. Paisprezece persoane au fost arestate la Paris, însă protestatarii au mărşăluit în mare parte paşnic în prezenţa a numeroase forţe de ordine.

Mişcarea "vestelor galbene" a început în noiembrie ca protest la creşterea planificată a preţurilor la combustibili. De atunci, mişcarea a luat amploare transformându-se într-un protest mai larg împotriva reformelor guvernului preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Săptămâna trecută, filozoful Alain Finkielkraut a fost ţinta unor insulte anisemite de o duritete fără precendent, atunci când s-a intersectat la Paris cu protestatari din mişcarea "vestelor galbene", incident condamant în toată Franța și care a provocat la rândul său un protest împotriva antisemitusmului. Un fenomen în creștere în Franţa.

XS
SM
MD
LG