Linkuri accesibilitate

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a apărat activitatea de internă la Parlamentul European a fiicei sale


Dmitri Peskov

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a apărat astăzi activitatea de internă la Parlamentul European a fiicei sale, după ce postul nostru de radio a relatat că mai mulţi parlamentari europeni și-au exprimat îngrijorările față de acest fapt. Peskov a spus că fiica sa, care lucrează ca internă la cabinetul unui europarlamentar francez controversat, Aymeric Chauprade, este „o studentă obișnuită și are un stagiu de intern obișnuit”. Europarlamentarul francez a sprijinit public, în 2014, anexarea Crimeii la Rusia.

Deși mai mulți europarlamentari i-au declarat corespondentului RFE/RL îngrijorarea față de prezența fiicei lui Dmitri Peskov la Parlamentul European, agenția rusă de stat TASS îl citează pe europarlamentarul francez Aymeric Chauprade cu declarația că Elizaveta Peskova nu are acces la documente secrete și este plătită – ca toți internii – cu 1000 de euro pe lună. Chauprade i-a acuzat pe colegii săi europarlamentari care și-au exprimat îngrijorări în legătură cu cazul că s-ar face vinovați de o „rusofobie conspiraționistă”.

XS
SM
MD
LG