Linkuri accesibilitate

Democrații se declară dispuși să negocieze o coaliție de guvernământ cu partidele intrate în Parlament


Democrații sunt gata să negocieze formarea unei coaliții cu toate cele trei partide care au intrat Parlament după alegerile parlamentare din 24 februarie. ”[…] noi nu vom pune condiții nimănui și nu vom accepta condiționalități”, a declarat vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, într-un interviu cu Europa Liberă.

Democrații cer însă ca viitoarele negocieri să țină cont de două principii: „[…] guvernarea se face în spiritul și în baza Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și, al doilea lucru, în fața fiecărei decizii va fi pus interesul cetățeanului”. Democrații sunt însă pregătiți și pentru anticipate, a mai spus Cebotari.

Ce nu pare să fie pe agenda democraților este eventualitatea unui guvern „tehnocrat”, condus de o persoană din afara politicii, care să se bucure însă de sprijinul majorității parlamentare. „Nu poate exista un Guvern separat de Parlament, nu există așa ceva nicăieri în lume, doar ficțiune sau fațadă”, a apreciat vicepreședintele PD, în interviul cu Europa Liberă.

Liderul PD, Vlad Plahotniuc a lansat un apel la dialog viitoarelor partide parlamentare, respins categoric până acum numai de blocul ACUM.

XS
SM
MD
LG