Linkuri accesibilitate

Washington Post: din 2021, americanii nu vor avea nevoie de viză pentru spațiul Schengen, dar vor avea de îndeplinit mai multe formalități


Din 2021, cetățenii americani nu vor avea nevoie de viză pentru a intra în spațiul Schengen, dar vor trebui să completeze un formular și să plătească o taxă de 7 dolari, scrie cotidianul Washington Post, contrazicând informația difuzată de CNN și de alte site-uri și agenţii de știri.

Potrivit Washington Post, oficialităţi americane și europene au confirmat, sub condiţia anonimatului, că nu este vorba de viză, ci doar de mai multe formalități online. Potrivit sursei citate, în 95% dintre cazuri, aprobarea pentru intrarea în spaţiul Schengen a cetățenilor americani cu pașaport valabil ar putea dura doar câteva minute.

În prezent, americanii nu au nevoie de o viză pentru călătorii de sub 90 de zile în Europa.

UE a afirmat că noile reglementari sunt necesare pentru a „evita viitoare probleme privind migraţia ilegală şi terorismul”.

În iunie anul trecut, Parlamentul European a votat pentru impunerea unui control mai riguros la intrarea în spațiul Schengen a cetăţenilor americani.

XS
SM
MD
LG