Linkuri accesibilitate

Liderul popularilor europeni va discuta personal cu premierul ungar Viktor Orban despre eventuala excludere a FIDESZ din PPE


Manfred Weber
Manfred Weber

Liderului grupului popularilor în Parlamentul European, Manfred Weber, a anunțat că se va întâlni în curând la Budapesta cu premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru a încerca să evite excluderea partidului FIDESZ, al premierului Ungariei, din Partidul Popular European. Declaraţia a fost făcută într-un interviu cu publicația Welt am Sontag. Pe 8 martie, Viktor Orban spusese că s-ar putea ca FIDESZ să părăsească PPE și că ar putea să se alăture grupării de dreapta din care face parte partidului Polonez al Legii si Justiţiei.

Manfred Weber, a cerut FIDESZ să înceteze o campanie de „fake news” împotriva președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și atacurile împotriva Universității Central-Europene de la Budapesta, sprijinită de filantropul american de origine maghiară George Soros. Miercuri, guvernul Ungariei și partidul FIDESZ au spus prin intermediul unor purtători de cuvânt că „nu vor ceda” în fața avertismentelor și că „apărarea valorilor creștine europene și oprirea imigrației” sunt mai importante decât disciplina de partid. Disputa în sânul familiei politice conservatoare are loc înainte de alegerile europarlamentare din luna mai.

Partidul Popular European a anunţat că a primit moțiuni din partea a 12 partide componente ale grupării din 9 țări ale Uniunii prin care se cere suspendarea sau excluderea FIDESZ din PPE. Un vot asupra acestui subiect ar putea avea loc pe 20 martie. Din PPE fac parte 56 de partide.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG