Linkuri accesibilitate

Boeing oprește la sol toate avioanele 737 Max 8


Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că toate avioanele Boeing 737 MAX 8 şi MAX 9 vor fi oprite la sol în Statele Unite, după ce un astfel de avion al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit duminică, provocând moartea tuturor celor 157 de persoane la bord. „Securitatea americanilor şi a tuturor pasagerilor este prioritatea noastră absolută", a spus președintele american.

Accidentul din Etiopia a survenit la numai patru luni după unul similar al unui avion de acelaşi tip al companiei Lion Air în Indonezia, soldat cu 189 de morţi.

Avioanele de tip Boeing 737 Max 8 au fost deja interzise marți în spațiul aerian european. Miercuri, Autoritatea Aeronautică Civilă din R. Moldova a suspendat și ea operarea în spațiul aerian al țării a aeronavelor de tip Boeing 737-Max8 și Boeing 737-Max 9.

Pentru moment, nu s-au stabilit cauzele accidentului din Etiopia, dar se speculează că atât cel de duminică cît și accidentul din Indonezia ar fi putut si provocate de o problemă a sistemului de securitate de zbor al avioanelor.

XS
SM
MD
LG