Linkuri accesibilitate

Victimele de la Christchurch aveau între 3 și 77 de ani


Christchurch, Noua Zeelandă după atacul terosit din două moschei.
Christchurch, Noua Zeelandă după atacul terosit din două moschei.

În Noua Zeelandă, o persoană grav rănită în atacul terorist de vineri de la Christchurch a decedat în spital, ridicând numărul total al victimelor la 50. Alte 30 de persoane rămân spitalizate, unele încă în stare gravă, între care o fetiță de patru ani, relatează BBC.

Familiile victimelor au publicat, duminică, o listă care arată că cei uciși în atacul din două moschei aveau între 3 și 77 de ani. Nu este o listă oficială, cum au precizat și autoritățile din Noua Zeelandă, lipsesc încă două nume.

Tânărul australian de 28 de ani, Brenton Tarrant, acuzat că a comis atacurile din cele două moschei din Christchurch, a fost adus, sâmbătă, pentru prima dată în fața unui judecător. Brenton Tarrant, căruia i se atribuie convingeri neo-naziste, nu a dat nici un semn de emoție când i s-a citit actul de inculpare, nu a comentat și nici nu a cerut să fie eliberat pe cauțiune. Va rămâne acum în detenție preventivă până la următoarea înfățișare, pe 5 aprilie.

Între timp, autoritățile din România și Bulgaria se interesează de un turneu făcut de tânărul australian în 2018 în cele două țări și fosta Iugoslavie. Mai multe, aici.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG