Linkuri accesibilitate

ONG-rui pentru apărarea drepturilor omului critică intervenția poliției împotriva manifestanților, la Orhei


Amnesty International Moldova cere Procuraturii Generale și Inspectoratului General de Poliție efectuarea unei investigații privind comportamentul polițiștilor și utilizarea de către aceștia a gazelor lacrimogene la protestul de miercuri, 20 martie, din fața sediului Judecătoriei Orhei unde a fost judecat și condamnat pentru viol activistul platformei DA, Gheorghe Petic , într-un caz, considerat de acesta drept ”`motivat politic”. Incidentul s-a produs după anunțarea sentinei, informeaza site-ul Moldova.org.

Potrivit Amnesty International Moldova utilizarea gazelor lacrimogene împotriva unor manifestanți pașnici a fost o măsură excesivă și disproporționată. Aceasta în condițiile în care imaginile de la protest nu indicau că exista vreo amenințare la adresa ordinii publice , vreo altercație sau pericolul unor acte de violență.

Organizația atenționează că de pe uniformele forțelor de ordine care au intervenit impotriva protestatarilor lipseau însemnele de identificare individuală. Potrivit Unimedia, șase persoane au ajuns la spital. Și organizatia Promo Lex a criticat incidentul considerănd intervenția forțelor de ordine drept „ disproporționată”.

XS
SM
MD
LG