Linkuri accesibilitate

Președintele Donald Trump se consideră exonerat de orice acuzație în urma raportului procurorului Robert Mueller (VIDEO)


Reprezentativul democrat Jerry Nadler: „Raportul Mueller nu îl exonerează total pe Trump”
Reprezentativul democrat Jerry Nadler: „Raportul Mueller nu îl exonerează total pe Trump”

Ministrul american al justiției (procurorul general), William Barr a trimis o scrisoare membrilor Congresului în care spune că raportul procurorului special Rober Mueller privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, nu-l disculpă, dar nici nu-l acuză pe președintele Donald Trump de comiterea vreunei infracțiuni.

Ca reacție la publicarea scrisorii președintele Donalt Trump a declarat: Este o exonerare completă; nici o colaborare. Nici o obstrucţionare (a justitiei)”.

Prima reacție a președintelui Trump la raportul Mueller
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:28 0:00

In scrisoarea adresata Congresului, procurorul general Barr scrie că nu „există suficiente dovezi să se stabilească dacă președintele a obstrucționat Justitia.”

Președintele democrat al Comitetului pentru Justitiei Camerei reprezentanților, Jerrold Nadler, a citat presei tocmai acest acest fragment: „Președintele Trump nu are dreptate, raportul nu ajunge la concluzia unei exonerări totale. Procurorul special Mueller a fost clar în raportul său că nu il exonerează pe președinte”.

Vineri, 22 martie, Robert Mueller a remis raportul anchetei sale ministrului justiției. Este în mare parte acum la latitudinea lui Barr să decidă, împreună cu Casa Albă și cu Congresul, ce și cât din raport va deveni public.

XS
SM
MD
LG