Linkuri accesibilitate

Kievul anunță noi restricții introduse la zborurile din Ucraina spre Rusia


Un avion Ryanair pe Aeroportul Internațional de la Borispil, în apropiere de Kiev, în 2018
Un avion Ryanair pe Aeroportul Internațional de la Borispil, în apropiere de Kiev, în 2018

Guvernul de la Kiev a anunțat că au fost interzise zborurile neprogramate înainte către Rusia, după recenta vizita la Moscova a doi politicieni ai opozitiei. Acțiunea a fost inițiată de ministerul ucrainian de interne Arsen Avakov, care a anunțat astazi că Iuri Boiko, candidat în turul întîi al alegerilor prezidențiale de la 31 martie, și politicianul Viktor Medveciuk de la platforma opozitiei „Pentru viată” au folosit o lacuna a legislației ucrainiene și au zburat la 22 martie direct la Moscova.

Avakov a precizat că măsura nu va afecta organizatiile internationale precum OSCE, Crucea Rosie sau Națiunile Unite. Premierul Volodimir Groisman a spus, pe aceeași temă, că „restricțiile vor rămîne în vigoare pînă cînd Rusia va înceta să mai fie o țară agresoare și va deveni „un stat civilizat”. Procurorul general Iuri Luțenko a spus și el că va fi declanșată o anchetă împotriva celor doi politicieni pentru ceea ce a calificat drept „trecere ilegală a frontierei”.

Cei doi politicieni ucrainieni au avut la Moscova întrevederi cu premierul Dmitri Medvedev și cu Aleksei Miller, directorul general de la Gazprom. Zborurile directe între cele doua țări au fost suspendate în 2015, la un an după anexarea ilegala a Crimeii de către Rusia si de la declanșarea razboiului în estul Ucrainei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG