Linkuri accesibilitate

Noul ministru american al justiției, William Barr, va fi audiat astăzi într-o comisie a Camerei Reprezentanților


Ministrul american al justiției, William Barr la Washington, 1 aprilie 2019
Ministrul american al justiției, William Barr la Washington, 1 aprilie 2019

Noul ministru american al justiției, William Barr, va fi audiat marți într-o comisie a Camerei Reprezentanților despre raportul procurorului independent Robert Mueller legat de amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016. După ce a primit raportul, Barr a dat publicității numai un rezumat de patru pagini al acestuia, cu ceea ce el a considerat a fi concluziile centrale. Și anume că Rusia a încercat să influențeze alegerile prezidențiale americane, dar că nu există nici o dovadă că membri ai campaniei președintelui Donald Trump ar fi colaborat cu Moscova pentru a asigura victoria candidatului republican.

Raportul pare să lase deschisă, potrivit rezumatului prezentat de Barr, chestiunea dacă președintele Trump a încercat să obstrucționeze ancheta independentă.

Unii membri ai echipei procurorului independent Robert Mueller s-au plâns ulteriror că rezumatul lui Barr ar fi partizan. Democrații din Camera Reprezentanților au cerut ministrului să predea întregul raport și dovezile care au fost strînse de comisia de ancheta. Dar ministrul justiției are în continuare dreptul, potrivit legii, de a cenzura raportul înainte de a-l trimite membrilor Congresului. Ceea ce a anunțat că face în acest moment.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG