Linkuri accesibilitate

Consiliul Republican al Socialiștilor va decide strategia la negocieri


Moldova, PSRM generic

Partidul Socialiștilor ar urma să decidă astăzi, vineri 12 aprilie, la reuniunea Consiliului Republican, ce strategie să urmeze după eșecul întrevederii de joi cu Blocul ACUM. Dar și după ce partidele parlamentare și-au prezentat condițiile pentru a participa la o majoritate parlamentară și la formarea unui guvern. Pentru moment, Partidul Șor, care are șapte mandate, a fost exclus de la toate negocierile politice.

Din declarațiile făcute joi, reiese că socialiștii nu vor discuta formarea unei majorități parlamentare care să nu ducă și la un Guvern de coaliție, în timp ce Blocul ACUM refuză orice Guvern de coaliție cu socialiștii, insistă să formeze un guvern minoritar și ar dori numai participarea socialiștilor la formarea unei majorități în Parlament care să permită trecerea pachetului de legi așa-numite „antioligarhice”.

În aceste condiții, Partidul Socialiștilor a precizat că deși nu dorește alegeri anticipate, acest scenariu nu poate fi exclus, dacă nu se ajunge la un compromis cu Blocul ACUM.

XS
SM
MD
LG