Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA cere Moscovei să înceteze „jocurile” în cazul Whelan


Jon Huntsman
Jon Huntsman

Ambasadorul Statelor Unite la Moscova, Jon Huntsman, în vizita pe care a făcut-o astăzi la sediul din Praga al postului de radio Europa Liberă, a cerut Rusiei să aducă dovezi în legătură cu acuzațiile împotriva cetățeanului american Paul Whelan, aflat în detenție în Rusia sub acuzația de spionaj, sau să îl elibereze.

Ambasadorul a spus, în interviul pentru serviciul rusesc al Europei Libere (Radio Svoboda), că speră în eliberarea cât mai rapidă a cetățeanului american aflat în detenție preventivă. Mesajul său către liderii de la Moscova a fost: „haideți să depășim momentul și să puneți capăt acestor jocuri”.

Whelan, care are și cetățenie irlandeză, canadiană și britanică, a fost arestat în decembrie 2018. Familia sa susține că se afla la Moscova la nunta unui prieten. Dacă va fi găsit vinovat, ar putea fi închis până la 20 de ani.

În interviul pentru Europa Libera, ambasadorul american la Moscova a spus că eliberarea, joi, din arest la domiciliu a omului de afaceri american Michael Calvey este „un pas în direcția cea bună”.

XS
SM
MD
LG