Linkuri accesibilitate

Nagorno-Karabach: miniștrii de externe din Armenia și Azerbaidjan promit să continue discuțiile


Cei trei miniștri Zohrab Mnatsakanian, Sergei Lavrov și Elmar Mammadiarov astăzi la ambasada Azerbaidjanului de la Moscova, 15 aprilie 2019

Discuțiile între miniștrii de externe din Armenia și Azerbaidjan, privind cel mai vechi „conflict înghețat” din regiune, cel din Nagorno-Karabach, s-au încheiat la Moscova fără vreun rezultat palpabil, ambele părți s-au rezumat să declare că vor „contiua contactele” pentru a găsi o solutie.

Discuțiile între Zohrab Mnatsakanian și Elmar Mammadiarov au fost găzduite de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Igor Popov, Stephane Visconti și Andrew Schofer, reprezentații Rusiai, Franței și Statelor Untie în așa-numitul Grup de la Minsk, creeat de OSCE, au fost, de asemenea, prezenți.

Nagorno-Karabach, cu o populație majoritar armeană, și-a declarat independența de Azerbaidjan în cursul conflictului dintre cele două republici, între 1988-1994. Un război care a făcut peste 30 de mii de victime. Sute de mii de persoane au fost obligate să se refugieze. Din 1994, regiunea este controlată de trupe ale etnicilor armeni dar regimul de la Baku suisține că ar fi și militari din Armenia. Declarația de independență a regiunii nu este recunoscută internațional.

XS
SM
MD
LG