Linkuri accesibilitate

Avocații fostului premier Vlad Filat au solicitat redeschiderea ședinței preliminare în cel de-al doilea proces


Fostul premier Vlad Filat sub escorta poliției

Avocații fostului premier Vlad Filat au solicitat luni, 15 aprilie, redeschiderea ședinței preliminare în cel de-al doilea proces, pe motiv că mai multe chestiuni nu au fost examinate. Totodată, avocații au ridicat excepția de neconstituționalitate, în condițiile în care procurorii nu ar fi putut stabili locul comiterii pretinsei infracțiuni, relatează IPN.

Acuzarea, pe de altă parte, consideră că cererile depuse de avocații lui Vlad Filat au menirea să tergiverseze examinarea cauzei. Instanța de judecată urmează să se pronunțe marți, 16 aprilie, cu privire la ridicarea excepției de neconstituționalitate, iar în cazul în care va fi admisă, solicitarea va fi expediată Curții Constituționale.

În cel de-al doilea dosar, Vlad Filat este cercetat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Fostul premier pledează nevinovat. Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015, fiind condamnat pe 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. În prezent își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

XS
SM
MD
LG