Linkuri accesibilitate

Blocul ACUM vrea un grup de lucru format din reprezentanți PAS şi PPDA care să poarte discuții cu PSRM


Liderii Blocului electoral ACUM Andrei Nastase şi Maia Sandu

Blocul ACUM consideră oportună crearea unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare ale Blocului și PSRM, mandatați să discute, până pe 25 aprilie, despre inițiativele legislative de dezoligarhizare a statului și îmbunătățirea vieții oamenilor. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, după ședința Consiliului Blocului ACUM, transmite IPN.

Din partea ACUM în grup sunt delegați Oazu Nantoi, Mihai Popșoi, Sergiu Litvinenco, Alexandru Slusari, Chiril Moțpan și Igor Munteanu. Potrivit lui Andrei Năstase, Blocul ACUM așteaptă în continuare un angajament public din partea PSRM că nu va face, nici acum, nici pe viitor, coaliție cu Partidul Democrat. ACUM mai spune că pledează împotriva alegerilor anticipate.

Potrivit liderei PAS, Maia Sandu, grupul de lucru propus nu înseamnă formarea unei coaliții cu PSRM. Prin gestul de astăzi ACUM vrea „să înțeleagă dacă cei de la PSRM vor să participe la procesul de dezoligarhizare a statului votând pachetul de legi”. Politiciana mai spune că Blocul nu discută partajarea ministerelor și că este gata să-și asume responsabilitatea pentru un Guvern minoritar.

XS
SM
MD
LG