Linkuri accesibilitate

Kremlinul a anunțat că Fiona Hill, consiliera președintelui SUA, a purtat convorbiri la Moscova


Fiona Hill

O consilieră a președintelui american Donald Trump, Fiona Hill, a avut, miercuri, convorbiri la Moscova cu oficiali ruși, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Potrivit lui Peskov, doamna Hill a discutat cu Iuri Ușakov, un consilier al președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Fiona Hill este director principal pentru afaceri europene și rusești în Consiliul de Securitate națională al Statelor Unite. Potrivit lui Peskov, la aceste întâlniri s-a discutat despre relațiile bilaterale, dar nu și despre vreo potențială întrevedere între președintele Statelor Unite și cel al Rusiei.

Vizita a avut loc cu o zi înainte ca ministerul american al justiției să facă publică o variantă mai amplă a raportului procurorului special Robert Mueller privind acuzațiile de amestec rusesc în alegerile din 2016, câștigate de Donald Trump - cu unele nume și informații secretizate.

Rusia a negat orice implicare în alegerile americane din 2016, iar Peskov a spus, joi, că raportul este neimportant pentru Rusia.

Imediat după publicarea „raportului Mueller”, o echipă de colaboratori ai lui Trump în frunte cu avocatul Rudy Giuliani va da publicității o „dezmințire”. Trump a spus deja că raportul îl „exonerează” total, dar criticii lui spun că documentul îl incriminează cel puțin în ce privește bănuielile de obstrucționare a justiției.

XS
SM
MD
LG