Linkuri accesibilitate

La Washington a fost dat publicității raportul procurorului special Robert Mueller despre implicarea Rusiei în alegerile din 2016


Departamentul justiției de la Washington
Departamentul justiției de la Washington

La Washington, a fost dat publicității raportul întocmit de către procurorul special Robert Mueller despre implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016. Raportul de 400 de pagini a fost editat, unele din informații fiind, în continuare, secretizate. Ministrul american al justiţiei William Barr, într-o conferință de presă, a anunțat că raportul dovedește implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, câștigate de Donald Trump, dar că „investigația – care a durat aproape 2 ani – nu a găsit stabilit că președintele Trump sau echipa sa electorală ar fi conspirat sau ar fi coordonat cu Rusia implicarea ei în aceste alegeri”.

Ministrul american al justiției a mai spus și că raportul Mueller nu prezintă dovezi că președintele Trump ar fi încercat să obstrucționeze justiția în timpul acestei investigații și Casa Albă a colaborat cu investigația. În declaraţiile sale, ministrul Barr a repetat ceea ce prezentase și pe 24 martie în rezumatul de patru pagini al raportului de 400 de pagini al investigației lui Robert Mueller. William Barr a mai spus și că niciun material secretizat din acest raport nu a fost făcut invocându-se „privilegiul președintelui”, dar ministrul justiției a spus că oficialități de la Casa Albă au revăzut raportul redactat care a fost făcut public în această după amiază.

XS
SM
MD
LG