Linkuri accesibilitate

Filmul „La Gomera” realizat de Corneliu Porumboiu a fost acceptat în selecția oficială a Festivalului de la Cannes


Corneliu Porumboiu la Praga
Corneliu Porumboiu la Praga

Selecția oficială a celei de a 72-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, prezentată joi, include și filmul „La Gomera”, al cincilea lungmetraj de ficţiune al lui realizatorului român Corneliu Porumboiu. Filmul lui Porumboiu va avea premiera mondială la Cannes unde concurează pentru trofeul Palme d'Or. Printre alte filme selectate: „The Dead Don’t Die” de Jim Jarmush (filmul de deschidere al Festivalului), „Sorry I Missed You” al realizatorului britanic KenLoach și „Pain & Glory” de Pedro Almodovar. Juriul din acest an este condus de realizatorul Mexican Alejandro Gonzales Inarritu. Actorul francez Alain Delon va primi un premiu pentru întreaga carieră.

Festivalul de la Cannes se va desfășura în perioada 14-25 mai.

Corneliu Porumboiu a debutat în lungmetraj în anul 2006 cu filmul „A fost sau n-a fost?”. Filmul, realizat din fonduri independente, a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes unde a obţinut premiul pentru debut Caméra d'Or şi premiul pentru distribuţie Label Europa Cinémas.

Al doilea lungmetraj al lui, „Poliţist, adjectiv”, a fost selecţionat la Festivalul de Film de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard. Au urmat filmele „Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism”(2013) şi „Al doilea joc” (2014).

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG