Linkuri accesibilitate

Senatoarea democrată Elisabeth Warren a cerut declanșarea acțiunilor de impeachment împotriva președintelui Donald Trump


Senatoarea democrată Elisabeth Warren. 9 februarie 2019

Elisabeth Warren, care este înscrisă în competiția pentru a deveni candidata Partidului Democrat din Statele Unite pentru alegerile din 2020, a cerut în mod public declanșarea acțiunilor de impeachment împotriva președintelui Donald Trump, după publicarea raportului procurorului special Robert Mueller despre implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016. Democrata a scris pe Twitter că, potrivit raportului, „un Guvern străin ostil a atacat alegerile din 2016 pentru a-l ajuta pe Donald Trump, iar Donald Trump a salutat acest ajutor”. Doamna Warren mai scrie și că, „odată ales, Donald Trump a obstrucționat investigația”. În opinia ei, dacă Donald Trump nu va fi tras la răspundere, „acest lucru ar putea dauna grav și pe termen lung acestei țari”.

Președintele Donald Trump a susținut mereu că nu a existat nicio conspirație cu Rusia a echipei sale electorale și neagă că ar fi încercat să obstrucționeze justiția.

Democrații, care controlează Camera Reprezentanților, sunt divizați în legătură cu calea de urmat după publicarea de raportului Mueller. Autoritatea pentru a pune sub acuzare un președinte este a Senatului american, care este dominat de Partidul Republican. Ieri, un comitet al Camerei Reprezentanților a cerut în termeni legali publicarea raportului Mueller în întregime, inclusiv cu pasajele secretizate acum.

XS
SM
MD
LG