Linkuri accesibilitate

Procurorii americani cer 18 luni de închisoare pentru Maria Butina, care a recunoscut că a activat ca agent străin al Rusiei


Maria Butina

Procurorii americani cer ca Maria Butina să fie condamnată la 18 luni de închisoare, după ce și-a recunoscut vina de conspirație și că a activat ca agent străin al Rusiei fără a fi înregistrată. Potrivit procurorilor, Butina ar fi acționat în cadrul unei scheme mai ample, pentru a obține informații și a stabili canale de comunicare cu politicieni americani, care să poată fi folosite în beneficiul Federației Ruse.

În decembrie, Butina a recunoscut că este vinovată, iar procesul ei va avea loc pe 26 aprilie. Pedeapsa maximă pentru faptele comise este de 5 ani de închisoare. Butina a fost arestată în iulie anul trecut și cazul ei a deteriorat și mai mult relațiile dintre Washington și Moscova. Investigația în cazul său nu este legată de cea a procurorului special Robert Mueller, despre amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite, din 2016.

Kremlinul spune că acuzațiile împotriva femeii de 30 de ani sunt „lipsite de temei”, iar președintele Vladimir Putin a acuzat autoritățile americane că au obținut recunoașterea vinovăției femeii prin presiuni. Avocatul Mariei Butina este citat de presa americană cu declarația că ea se așteaptă ca, după proces, să fie trimisă în Rusia.

XS
SM
MD
LG