Linkuri accesibilitate

Protestatarii din mișcarea „vestelor galbene” spun că salvarea Catedralei Notre-Dame nu este unica problemă a Franței


Manifestanții protestând la Paris pe 20 aprilie

La Paris și în alte localități ale Franței continuă, pentru al 23-lea weekend consecutiv, protestele așa-numitelor „veste galbene”. Protestatarii cer impozite mai mici și creșterea pensiilor. Cei care s-au adunat în jurul Catedralei catolice Notre-Dame, unde luni a avut loc un incendiu devastator, scandau lozinci spunând că nu doar salvarea Catedralei și reconstrucția ei este singura problemă a Franței.

În jur de 60 de mii de polițiști au fost desfășuraţi în întreaga Franță. Potrivit poliţiei din Paris, autorităţile au reţinut 126 de persoane sâmbătă după-amiază şi au controlat prin sondaj peste 11.000 de persoane care încercau să intre în capitală pentru a lua parte la protestele de sâmbătă.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pe fondul tensiunilor de la un marş la care au participat câteva mii de persoane care se deplasau de la Ministerul Finanţelor către Place de la Republique, în estul Parisului.

Protestele împotriva guvernului președintelui Emmanuel Macron au făcut importante pagube materiale în Paris, la mitingurile trecute, mai ales în cele mai elegante și vechi cartiere ale capitalei franceze. Emmanuel Macron urmează să dea un răspuns solicitărilor protestatarilor „vestelor galbene” joi, 25 aprilie.

XS
SM
MD
LG