Linkuri accesibilitate

Val de atentate în Sri Lanka vizînd comunitatea creștină cu ocazia Paștelui


Ambulanță în fața bisericii St.Anthony, Sri Lanka, lovită de o explozie în timpul slujbei de Paște, la care participau peste 500 de persoane
Ambulanță în fața bisericii St.Anthony, Sri Lanka, lovită de o explozie în timpul slujbei de Paște, la care participau peste 500 de persoane

Papa Francis conduce serviciul religios de Paște de la Vatican, pe fundalul știrilor legate de cele opt explozii repetate la biserici creștine și hoteluri de lux din trei localități din Sri Lanka, soldate cu peste 200 de morți și sute de răniți.

Potrivit autorităților, nouă străini se află printre morți. Până acum nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru atacuri. În a șaptea explozie, informează BBC, au murit și doi polițiști. Președintele din Sri Lanka a cerut populației să își păstreze calmul și să colaboreze cu poliția. Populația din Sri Lanka este majoritar budistă, numai 7% sunt creștini. Suveranul pontif rostește astăzi predica sa de Paște, Urbi et Orbi, în care vorbește despre conflictele din lume și problemele globale.

La predicile sale din Săptămâna Patimilor, Papa Francis a acuzat politicienii că au „inimi blindate” și că nu răspund problemelor societății, și a făcut un apel în sprijinul ajutorării celor săraci, bătrâni, bolnavi și în sprijinul migranților.

Atacurile de astăzi, din Sri Lanka, au fost condamnate de lideri politici din întreaga lume, printre care președintele Statelor Unite Donald Trump, cancelara Germaniei, Angela Merkel, președintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și ministrul Iranian de externe Javad Zarif. În Sri Lanka a fost declarată stare de urgență și autoritățile au anunțat că au făcut șapte arestări și că în atac ar fi fost implicați atentatori sinucigași.

XS
SM
MD
LG