Linkuri accesibilitate

Ucraina: premierul Groisman anunță că va merge la parlamentare alături de „noi forțe politice”, dar nu cu partidul lui Poroșenko


Petro Poroșenko (dreapta) și Volodimyr Groisman (stânga), în 2016

În Ucraina, premierul Volodimir Groisman a declarat că va participa la alegerile parlamentare din octombrie pe lista unui alt partid decât cel al actualului președinte Petro Poroșenko, învins în scrutinul prezidențial de duminică de actorul Volodimir Zelenski.

Într-o emisiune televizată la ICTV, Groisman a spus că va merge la parlamentare alături de „noi forțe politice”, fără a le numi. „În mod cert, va fi o forță politică ce unește oameni cu o bună reputație, care nu numai că vorbesc, dar și sunt capabili să facă lucruri reale”, a spus premierul.

În 2014, Volodimir Groisman a devenit parlamentar pe lista Blocului Petro Poroșenko, apoi a fost ales spicher al Radei Supreme, iar din aprilie 2016 a fost numit premier.

Observatorii spun că Volodimir Groisman ar putea să rămână în funcție până la alegerile din octombrie. Partidul lui Poroșenko și aliații săi controlează actualul Parlament de la Kiev.

Poroșenko a anunțat că intenționează să câștige alegerile parlamentare din toamnă și să revină peste cinci ani la Președinție.

XS
SM
MD
LG