Linkuri accesibilitate

Procurorul special Mueller critică rezumatul raportului privind Rusia, făcut de ministrul de justiție american William Barr


Pagini din raportul Mueller, cenzurate, înainte de a fi făcute publice, 18 aprilie 2019

Ministerul american al Justiției, William Barr, este audiat în Comitetul pentru justitie al Senatului american în legătură cu modul în care a rezumat raportul procurorului special Robert Mueller despre amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016, investigație în care au fost interogați și o serie de apropiati ai președintelui Donald Trump. În cadrul audierilor, democrații din acest comitet au scos la iveală ceea ce ei consideră a fi discrepanțe între modul în care a fost rezumat raportul și concluziile raportului întreg. Anterior acestei audieri, un alt comitet al Congresului american a dat publicității scrisoarea pe care procurorul special Mueller i-a trimis-o Ministerului justitiei și în care deplângea modul în care cele patru pagini de rezumat au sintetizat cele conținute în raportul său original de peste 400 de pagini. Procurorul special Mueller îi scria ministerului justitiei Barr că rezumatul publicat „nu a captat pe deplin contextul, natura și substanța concluziilor echipei sale” și că „există o confuzie în public legată de aspecte critice ale rezultatelor investigatiei noastre”.

Raportul Mueller a confirmat atît amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, cât și eforturile președintelui Trump de a discredita investigația sa, precum și faptul că nu există suficiente dovezi care să demonstreze că președintele Trump sau echipa sa ar fi comis vreo infracțiune.

Scrisoarea făcută publică astazi a procurorului special Mueller pare să contrazică rezumatul publicat de ministrul justiției Barr.

XS
SM
MD
LG