Linkuri accesibilitate

Ambasada Moldovei la Moscova: Nu se ştie dacă printre victimele accidentului aviatic sunt şi cetăţeni moldoveni


Avionul companiei Aeroflot, după ce incendiul a fost stins

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis astăzi un mesaj de solidaritate şi condoleanţe în legătură cu accidentul aviatic de la Moscova.

„În numele oamenilor din Republica Moldova şi din partea mea îmi exprim profunda simpatie şi solidaritate faţă de preşedintele Federaţiei Ruse şi de întregul popor rus şi le suntem aproape în aceste clipe grele”, a scris Igor Dodon, citat de Moldova 1.

Potrivit informaţiilor Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, deocamdată nu se ştie dacă printre victime sunt şi cetăţeni moldoveni.

Autorităţile din regiune au anunţat trei zile de doliu în urma tragediei aviatice. Peste 100 de zboruri au fost anulate astăzi pe aeroporturile din Moscova, Şeremetievo, Domodedovo şi Vnukovo.

Din totalul celor 78 de pasageri şi membri ai echipajului unui avion al companiei ruse Aeroflot, 41 de persoane au decedat. Avionul a cerut să aterizeze de urgență, duminică, la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova. La aterizare, rezervorul de combustibil a luat foc într-un incendiu de proporții care a distrus mai bine de jumătate din fuselajul navei.

XS
SM
MD
LG