Linkuri accesibilitate

SUA vor desfășura noi forțe militare în Orientul Mijlociu: „Un mesaj clar” către Iran


Imagine generică

Statele Unite vor desfășura noi forțe militare - navale si de aviație - în Orientul Mijlociu, în ceea ce Casa Albă numește „un mesaj clar” către Iran. Anunțul a fost făcut de John Bolton, consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui Donald Trump. El a spus că Statele Unite „nu caută să ajungă la război cu regimul iranian, dar sunt pregătite să răspundă oricărui atac, venind sau dinspre Gărzile Revoluționare Islamice din Iran, sau dinspre forțele iraniene”.

Agenția Associated Press citează declarația unui oficial militar american care susține că există „indicii clare” că regimul de la Teheran și forțele care îl reprezintă se pregătesc pentru un posibil atac împotriva forțelor americane din regiune. Washingtonul a decis recent să plaseze Gărzile Revoluționare Islamice ale Iranului pe lista organizațiilor teroriste.

Vasele militare americane desfășurate acum în regiune s-ar putea îndrepta spre Marea Roșie și apoi spre Golful Persic, o zonă în care nu există portavioane americane.

XS
SM
MD
LG