Linkuri accesibilitate

La Podgorița este așteptat verdictul în procesul intentat celor ce ar fi plănuit înlăturarea guvernului din Muntenegru în 2016


Un infografic pe tema complotului din 2016
Un infografic pe tema complotului din 2016

Un tribunal din Podgorița urmează să dea astazi publicității o decizie legată de cei 14 oameni puși sub acuzare pentru că ar fi plănuit înlăturarea guvernului din Muntenegru prin forță, în octombrie 2016. Potrivit autorităților din Muntenegru, naționaliștii sîrbi și ruși ar fi fost în spatele acestei tentative în care se plănuia ocuparea parlamentului, asasinarea premierului Milo Djukanovici și instalarea unui guvern pro rus. Autoritățile au pus sub acuzare doi ofițeri ai serviciului de informații militare al Rusiei (GRU) pentru tentativa de lovitură de stat menită să împiedice aderarea țării balcanice la Alianța Nord Atlantică. Moscova a negat orice implicare.

O anchetă a grupului britanic Bellingcat și a site-ului rusesc The Insider i-a identificat pe cei doi ofițeri ce ar fi fost implicați în tentativa de lovitură de stat. In iunie 2017, Muntenegru a devenit al 29 lea membru al Alianței Nord Atlantice.

XS
SM
MD
LG