Linkuri accesibilitate

Guvernul Tsipras a obţinut vot de încredere din partea parlamentului Greciei


Premierul Greciei, Alexis Tsipras
Premierul Greciei, Alexis Tsipras

Guvernul condus de premierul Alexis Tsipras a obţinut vineri un vot de încredere din partea parlamentului Greciei. Tsipras ceruse din nou votul de încredere al Parlamentului, pentru a continua „în următorii patru ani”, politica de redresare socială.

Votul a survenit în pragul unui val de alegeri: locale și pentru Parlamentul European pe 26 mai și generale, se pare în octombrie. Premierul grec a anunţat marţi un pachet de măsuri de relaxare fiscală şi majorare a pensiilor după ieşirea din criză. Va fi reintrodusă a 13-a pensie (eliminată în timpul crizei), se va reduce TVA de la 13% la 11% la bunuri şi servicii generale şi se vor reduce impozitele pentru rezidenţii din insule.

De anul viitor, va fi redusă sau eliminată „taxa de solidaritate” pe veniturile anuale, introdusă în anii de criză. Totodată, statul va subvenţiona contribuţiile la asigurările sociale pentru locurile de muncă cu normă întreagă oferite tinerilor de sub 30 de ani, ca parte a eforturilor de a reduce șomajul între tineri, aflat acum la circa 18%.

XS
SM
MD
LG