Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat american Mike Pompeo va efectua prima sa vizită la Moscova


Mike Pompeo

Săptămâna viitoare, secretarul de stat american Mike Pompeo face prima sa vizită, în această calitate, la Moscova. Potrivit Departamentului de Stat, pe agenda discuțiilor se află Coreea de Nord, criza din Venezuela, situația din Ucraina și amestecul Rusiei în procesul electoral american.

La Washington se speculează că vizita ar putea pregăti o nouă întâlnire între președintele Donald Trump și președintele rus Vladimir Putin, care au avut săptămâna aceasta o convorbire telefonică. Potrivit Casei Albe, cei doi au discutat despre raportul echipei speciale de investigație a procurorului Robert Mueller, care s-a ocupat de posibila amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016. Raportul a ajuns la concluzia că nimeni din campania electorală a președintelui Trump nu a colaborat, în cunoștință de cauză, cu Moscova pentru a asigura victoria candidatului Trump.

Același raport, botezat de președintele american „făcătura despre Rusia”, a confirmat însă eforturile susținute ale Rusiei de a influența alegerile prezidențiale americane.

XS
SM
MD
LG