Linkuri accesibilitate

Annegret Kramp-Karrenbauer a respins speculațiile că ar dori să o înlocuiască înainte de termen pe Angela Merkel


Annegret Kramp-Karrenbauer (sânga) și Angela Merkel, după congresul din decembrie 2018 al CDU
Annegret Kramp-Karrenbauer (sânga) și Angela Merkel, după congresul din decembrie 2018 al CDU

Lidera partidului conservator CDU şi succesoarea Angelei Merkel la conducerea acestuia, Annegret Kramp-Karrenbauer, a asigurat că nu dorește să o înlocuiască înainte de termen pe șefa Guvernului german, al cărei mandat se încheie în 2021. Kramp-Karrenbauer a preluat conducerea Uniunii Creștin Democrate în decembrie anul trecut, fiind candidata susținută de atunci de Merkel.

În ultimul timp, presa germană speculează că Angela Merkel s-ar putea retrage de la conducerea Guvernului după alegerile pentru Parlamentul European, speculații alimentate și de faptul că Uniunea Creștin Democrată a programat un congres special al partidului înainte de europarlamentare. Angela Merkel a declarat însă în repetate rânduri că intenționează să-și termine mandatul.

Potrivit sondajelor de opinie, conservatorii cancelarei Merkel sunt creditați cu peste 29% din intențiile de vot, în timp ce partenerii de guvernare, social-democrații, cu numai 15%. Pe locul doi se situează verzii cu aproape 19% din voturi, în timp ce partidul naționalist-xenofob Alternativa pentru Germania este pe locul patru, cu circa 11% din intențiile de vot.

XS
SM
MD
LG